Van kantoortuin naar kantoorjungle

Bedrijfsplan(t)

Gezonde werknemers zijn belangrijk voor een bedrijf. Bedrijven doen er dan ook veel aan om een gezonde werkomgeving te creëren voor hun medewerkers. Vaak resulteert dit in beweegprogramma’s en gezonde kantines. Maar ook planten zijn een goede toevoeging op kantoor. Planten hebben namelijk een positief effect op medewerkers en het ziekteverzuim.

Ziekteverzuim daalt door planten

Uit onderzoek van Wageningen University & Research in samenwerking met Fytagoras is gebleken dat planten op kantoor verschillende positieve effecten heeft. Naast dat het kantoor aantrekkelijker wordt beoordeeld, neemt de luchtvochtigheid toe en wordt de temperatuur op kantoor minder snel als te warm of te koud ervaren door medewerkers. Daarnaast hebben planten op kantoor een positief effect op het humeur van medewerkers en op de tevredenheid over hun functioneren. Bovendien daalt het ziekteverzuim en zijn medewerkers productiever. Hierdoor wordt de investering in planten binnen een jaar terugverdiend!

Citroenmelisse

Een plant die het erg goed doet op de werkvloer, is de citroenmelisse. Zoals de naam al doet vermoeden, verspreidt de plant een fijne citroengeur. Citroenmelisse verbetert het humeur en vermindert stress. Nog een voordeel van deze plant is dat je er ook thee van kunt maken. Een kopje thee van citroenmelisse is een goed medicijn bij bijvoorbeeld koorts, hoofdpijn, verkoudheid en depressie. Ook bij een insectenbeet biedt citroenmelisse uitkomst. De bladeren van de plant werken namelijk verkoelend. Een pluspunt is dat de citroenmelisse niet veeleisend is: het enige wat de plant nodig heeft is een vochtige bodem. Zowel op een zonnige als een donkere plek kan de citroenmelisse groeien.

Wij hebben ook geschenken die citroenmelisse bevatten, zoals de Herb Festival World of Tea, de Industrial Herbs per 3, de Tropical Tea of het Kraftdoosje "Plan(t) een momentje voor jezelf"! Leuk, lekker en dus gezond om te krijgen.

Urban Jungle

Planten in het kantoor hebben dus veel positieve effecten op werknemers en leveren veel voordelen voor bedrijven. Kies dus voor meer groen op de werkvloer: ga van kantoortuin naar kantoorjungle!

Persoonlijk advies

Voor elke gelegenheid bieden wij een bloeiend relatiegeschenk aan. Een attentie voor uw personeel, een originele giveaway op de beurs of een cadeau voor een speciale gelegenheid zoals voor een opening. Wij denken graag met u mee en werken met plezier iets voor u uit. Met onze hoge graad van flexibiliteit zijn wij in staat het perfecte item voor u of uw relatie te creëren. Wij leveren relatiegeschenken op maat.

Vraag vrijblijvend advies aan
/* */