Kruiden kweken tegen muggensteken!

Een natuurlijke manier om muggen te weren!

In het voorjaar hebben we heerlijk kunnen genieten van zomerse temperaturen! Maar doordat het zo vroeg in het jaar al zo lekker warm was, zijn de muggen ook eerder wakker geworden uit hun winterslaap. Hierdoor wordt er deze zomer een muggenplaag verwacht! Er zijn verschillende manieren waarop je muggen kunt weren zoals met Citronella kaarsen, Deet of een klamboe. Maar wist je dat je muggen ook op een natuurlijke manier kunt weren met kruiden?

 

Kruiden kweken

Verjaag muggen met kruiden

Dat muggen op licht afkomen is een fabel. In werkelijkheid komen muggen af op iemands lichaamsgeur. Aan je lichaamsgeur kun je niks veranderen, maar je kunt jouw geur wel maskeren met andere geurtjes. Kruiden zijn hier uitstekend voor geschikt! Kruiden staan namelijk bekende om hun smaak en sterke geur en waar mensen de geur van de meeste kruiden lekker vinden, denken muggen daar totaal anders over. Muggen hebben een hekel aan de geur van kruiden. Ideaal dus om op een natuurlijke manier muggen te weren!

Deze kruiden kun je zelf kweken!

Muggen hebben een hekel aan kruiden zoals basilicum, tijm, munt, rozemarijn, salie, citroenmelisse en lavendel. De meeste kruiden kun je zo in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf kruiden te kweken. Het zelf kweken van kruiden heeft naast het weren van muggen nog meer voordelen: het ruikt lekker, je kunt de kruiden gebruiken in de keuken en de producten zijn een mooie toevoeging aan het interieur. Onze Herb festival World of Tea, Herb Festival 7 of Herbs in Jutebag zijn ideaal om in de vensterbank of op tafel te zetten.

 

Kruiden kweken

Handig stappenplan

Om zo makkelijk mogelijk kruiden te kweken, hebben wij een handig stappenplan:

  1. Plaats de potgrond in de bak
  2. Maak de potgrond nat
  3. Verdeel het zaad over de potgrond
  4. Bedek het zaad met de potgrond zodat het zaad niet meer zichtbaar is
  5. Druk de grond licht aan
  6. Plaats de potjes op een lichte plaats bij kamertemperatuur
  7. Houd de grond licht vochtig voor optimaal groeiresultaat
  8. Zodra de kruiden groot genoeg zijn, kunnen deze gebruikt worden

 

Kruiden kweken

Kweek eigen kruiden met onze Herb Festival!

Met de Herb Festival sla je twee muggen in één klap: je kunt genieten van heerlijke kruiden én je houdt de muggen bij je vandaan! Ideaal dus als zomergeschenk. Bekijk ons hele assortiment aan kruiden geschenken.

Persoonlijk advies

Voor elke gelegenheid bieden wij een bloeiend relatiegeschenk aan. Een attentie voor uw personeel, een originele giveaway op de beurs of een cadeau voor een speciale gelegenheid zoals voor een opening. Wij denken graag met u mee en werken met plezier iets voor u uit. Met onze hoge graad van flexibiliteit zijn wij in staat het perfecte item voor u of uw relatie te creëren. Wij leveren relatiegeschenken op maat.

Vraag vrijblijvend advies aan
/* */