Groen & duurzaam

Kies voor groen

Dat groen en natuur goed voor ons zijn, wisten we allang. We zien dan ook steeds meer initiatieven om de natuur een handje te helpen. Maar waarom is de natuur zo belangrijk? Wij zochten het voor je uit!

Natuur

Onderzoek heeft uitgewezen dat de natuur een positief effect heeft op de gezondheid en het welzijn van mensen. Zo worden de concentratie en creativiteit vergroot door tijd door te brengen in de natuur.

Daarnaast werkt de natuur als een anti-stress middel. Tuinieren vermindert namelijk het stresshormoon cortisol in het bloed. Ook worden mensen gestimuleerd tot bewegen, bijvoorbeeld om te wandelen of te tuinieren. Met een uur tuinieren verbrand je ongeveer 300 kilocalorieën. Bovendien heeft de natuur ook een positief effect op de sociale contacten: wandelen en tuinieren zijn nóg leuker om samen met iemand te doen.

De natuur stimuleert mensen ook om gezonder te gaan eten. Doordat de moestuin steeds populairder wordt, worden er vaker verse groente op tafel gezet. Deze verse groente zitten vol vitamines die de weerstand verhogen. Daarbij geeft het kweken van eigen groente een trots, en dus positief gevoel.

Don't worry, bee happy!

De natuur is niet alleen belangrijk voor de mens, maar ook voor dieren. Dieren vinden namelijk beschutting en voedsel in een groene tuin. Bijen en vlinders hebben bijvoorbeeld bloemen nodig. Op dit moment is er een tekort aan bloemen waardoor deze insecten wegblijven. En dat is zonde, want deze dieren zijn ontzettend belangrijk voor ons ecosysteem. Insecten zijn belangrijke bestuivers voor bloemen, fruit en groenten. Driekwart van de landbouwproducten is afhankelijk van insecten. Denk hierbij aan voedsel zoals fruit, groente, koffie, cacao, noten en plantaardige olie.

Initiatieven

Het belang van de natuur wordt steeds meer ingezien door de maatschappij. Hierdoor zien we steeds meer initiatieven om de natuur een handje te helpen. Operatie Steenbreek wil bijvoorbeeld de versteningen van de stad tegengaan, door tuinen, pleinen en straten groener te maken. Daarnaast kiezen steeds meer scholen voor een groen schoolplein. Ook IVN Natuureducatie is een initiatief gestart, genaamd ‘Grijs, Groen en Gelukkig’, waarmee ze ouderen opnieuw willen verbinden met natuur. Dit doen zij door zorgcentra te helpen een belevingstuin aan te leggen, natuur in het gebouw te brengen en door het aanbieden van natuurrijke activiteiten.

Geef groen!

Een product met zo veel positieve effecten is dus uiterst geschikt als relatiegeschenk. Waar wacht jij nog op? Kies voor groen, geef groen!

Persoonlijk advies

Voor elke gelegenheid bieden wij een bloeiend relatiegeschenk aan. Een attentie voor uw personeel, een originele giveaway op de beurs of een cadeau voor een speciale gelegenheid zoals voor een opening. Wij denken graag met u mee en werken met plezier iets voor u uit. Met onze hoge graad van flexibiliteit zijn wij in staat het perfecte item voor u of uw relatie te creëren. Wij leveren relatiegeschenken op maat.

Vraag vrijblijvend advies aan
/* */