- HomeFleur jouw gerechten op met eetbare bloemen!
Kook jij al met bloemen?
Bloemen zien er niet alleen fleurig en kleurig uit, maar ze ruiken én smaken vaak ook heerlijk! Steeds vaker zijn eetbare bloemen terug te vinden in restaurants. Tegenwoordig zijn eetbare bloemen gewoon te koop in de Nederlandse supermarkten en worden bloemen steeds meer gebruikt in de Nederlandse keuken. Eetbare bloemen worden onder andere gebruikt door de salade, op een dessert of in een karaf met water.
De meest bekende eetbare bloem is de Oost-Indische kers. De Oost-Indische kers lijkt qua smaak op tuinkers en radijs: met een pittige smaak is de Oost-Indische kers zeer geschikt voor in een salade. Daarnaast worden ook viooltjes gebruikt in de keuken. Deze zien we vaak gesuikerd terug op gebak. Viooltjes hebben een milde smaak.
Trek gekregen? Bekijk dan nu ons assortiment met eetbare bloemen of bekijk het recept voor een salade met bloemen van Jamie Oliver!