- Home6 onmisbare kruiden
6 kruiden die onmisbaar zijn in de keuken!
Kruidentuintjes zijn hip! Tegenwoordig zien we deze steeds vaker; niet alleen in de tuin, maar ook gewoon in de vensterbank. Er bestaan vele kruiden die je zelf kunt kweken en kunt gebruiken om gerechten op smaak te brengen. Maar welke kruiden zijn eigenlijk onmisbaar in de keuken?
Basilicum
Na peper en zout is basilicum misschien wel het meest gebruikte kruid! Basilicum is een klassiek kruid dat veel gebruikt wordt in de mediterrane keuken. Basilicum heeft een sterke en peperachtige smaak.
Bieslook
Bieslook wordt veel gebruikt in de Nederlandse keuken, bijvoorbeeld in salades, soepen, sauzen en dressings. Het kruid is familie van de ui, prei en knoflook.
Dille
Dille is vooral bekend van de zalm, maar kan voor nog veel meer gerechten gebruikt worden. Dille heeft een zoete en frisse smaak en is zeer geschikt voor sauzen en salades.
Koriander
Koriander lijkt qua smaak op peterselie. Koriander is echter veel intenser en heeft een citroen-achtige nasmaak. Het kruid wordt voornamelijk gebruikt in de Aziatische keuken en Latijns-Amerikaanse keuken.
Oregano
Oregano wordt ook wel wilde marjolein genoemd. Oregano heeft een kruidige en soms wat pittige smaak. Het kruid wordt vaak in de Italiaanse keuken gebruikt om pasta’s en pizza’s op smaak te brengen.
Peterselie
Peterselie is te vinden in verschillende soorten: krulpeterselie, bladpeterselie en peterseliewortel. De smaak van peterselie is peperactig en fris. Peterselie is voornamelijk bekend van kruidenboter. Daarnaast wordt peterselie ook gebruikt als finishing touch om gerechten een heerlijk kruidige smaak te geven.
Alle kruiden zijn niet alleen buiten, maar ook binnen te kweken! Hiervoor hebben wij mooie producten waarmee je twee vliegen in één klap kunt slaan: heerlijke kruiden kweken én de vensterbank opfleuren! Waar wacht jij nog op?
Categorieën
- Blog (17)
- Veelgestelde vragen (3)